0 2 min 1 yr

Een Model Y-achtige auto met 700 km range. Daarvoor moeten Nederlanders wel in de rij staan, of niet?

Of je het nu doorhad of niet, het zou best kunnen dat je al eens een Xpeng hebt zien rijden. Het merk geniet nog weinig naamsbekendheid, maar ze zijn al wel actief in Nederland. En ze zijn ook met prototypes aan het testen geweest in ons land.

Aan de andere kant van de wereld heeft Xpeng intussen een nieuw model onthuld: de G6. Dit is een regelrechte Tesla Model Y-killer. Zowel qua afmetingen als qua vorm is de Xpeng G6 namelijk heel erg vergelijkbaar. Al is dat laatste geen compliment.

Xpeng zegt met deze auto een “droomauto voor een jongere generatie” te willen creëren. Je zoontje zou deze auto dus boven zijn bed moeten hangen, maar dat zien we nog niet zo snel gebeuren. Maakt ook niet uit, want het zal toch de oudere generatie zijn die ‘m moet kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *